Älä pukeudu päivälliselle

By Juha

Cinema-Theatre-Mask-icon

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERI

Alkuperäiskäsikirjoitus: Marc Camoletti
Suomennos: Pentti Kotkaniemi
Ohjaus: Jaakko Saariluoma
Päärooleissa: Sanna-June Hyde, Jonna Järnefelt, Katja Küttner, Pekka Strang, Pertti Sveholm, Joachim Wigelius
Kuvat: Tom Röllich
Ensi-ilta: 2.2.2018
Traileri:
youtube
www.hkt.fi

“Matti valmistautuu kesäasunnollaan Fiskarsissa juhlimaan romanttisesti kahden kesken tyttöystävänsä Janitan syntymäpäiviä.
Valitettavasti vaimo Linda peruukin viime hetkellä lähtönsä äidin luo.

Ei tule romanttista illanviettoa, mutta juhlimaan kyllä päästään. Mukaan liittyy Matin helpotukseksi hänen hyvä ystävänsä Harri, jolla on tosin suhde Matin vaimon kanssa. Pitopalvelun kokki tulee sovitusti paikalle, mutta pääseekin kauhan pyörittelyn sijaan osalliseksi vispilänkauppoihin. Kokin rooliin joutuu yhtäkkiä täysin keittotaidoton syntymäpäiväsankari itse.

Monen kokin keittämä soppa on valmis ja suuta polttaa varmasti. Kuka esittää ketäkin ja miten keitos pysyy kasassa?”

~Helsingin Kaupunginteatteri~

 

Lumi-inferno sotki pääkaupunkiseudun julkista liikennettä sen verran, että istahdin, jopa kevyen hölkän päätteeksi, paikalleni ruhtinaalliset 1,5 minuuttia ennen näytöksen alkua. No Juha Kankkusta lainatakseni “Kaikki yli sekunnin voitto on turhaa reuhuamista”

Onneksi en myöhästynyt, sillä Helsingin Kaupunginteatteri iski nauruhermoon niin kovaa, että sattui vielä kotonakin! Olen nähnyt kerran aikaisemmin kyseisen näytelmän Hämeenlinnan Teatterin versiona, mutta ei tälle voi olla nauramatta kerta toisensa jälkeen.

Loistavat näyttelijät veivät katsojat jatkuvalla rytmillä kommelluksesta toiseen jopa niin hyvin, että Katja Küttnerin “pappi-lukkari-talonpoika-kuppari-kokki-salarakas”-hahmo sai yleisöltä spontaanit väliaplodit. Pekka Strangin komediataidot yllättivät minut. En ollut aiemmin nähnyt häntä vastaavanlaisessa roolissa.

app30.jpg

Juonesta tuskin kannattaa sen enempää kertoa, kuin mitä tuossa Helsingin Kaupunginteatterin kuvauksessa on kerrottu. Farssissa aina sattuu ja tapahtuu ja parempi, että käänteet tulevat yllätyksenä.

Käykää ihmiset viettämässä iloinen ilta “Älä pukeudu päivälliselle”-esityksen parissa. Poistutte varmasti hymy huulilla.

 

arvostelu_erinomainen

Aina eturivissä arvio: PARASTA IKINÄ!