Jumanji: Welcome to the Jungle

By Juha

1024px-Clapboard.svg

Alkuperäinen nimi: Jumanji: Welcome to the Jungle
Ohjaaja: Jake Kasdan
Pääosissa: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan, Nick Jonas, Bobby Cannavale
Suomen ensi-ilta: 22.12.2017
Ikäraja: K-12

Kesto: 1 t 59 min
Traileri:
youtube

Neljä nuorta katoaa Jumanjin vaaroja täynnä olevaan maailmaan ja muuntuu avatareiksi, joista jokaisella on omat erikoistaitonsa. Nelikon täytyy käydä elämänsä vaarallisimpaan seikkailuun – muuten he jäävät jumiin pelin sisälle ikuisuudeksi…
~Finnkino~

En jaksa lakata hämmästelemästä sitä, että Dwayne “The Rock” Johnson on noussut yhdeksi suurimmaksi näyttelijäksi. Ainakin jos mitataan hänen elokuviensa suosiota ja kassavirtaa. No kävin sitten aikaa tappaakseni lisäämässä osaltani tuota kassavirtaa.

Kovin korkealla eivät odotukseni olleet trailereiden perusteella. Vaikutti aika tyypilliseltä seikkailukomedialta ja sitähän se olikin, mutta jokin tässä vain toimi. Jack Black ja varsinkin Kevin Hart ovat luontaisesti hauskoja. Ihastuttava Karen Gillan puolestaan alkaa nousta yhdeksi uskottavimmista naispuoleisista toimintasankareista. Ainoastaan elokuvan pahista Van Peltia esittävä Bobby Cannavale oli roolissaan jotenkin ylinäyttelevä ja ärsyttävä. Hahmo oli 80-luvun leffapahiksen oloinen, joita ei enää haluaisi nähdä.

Jumanji on uudelleenfilmatisointi vuonna 1995 Robin Williamsin tähdittämästä elokuvasta, mutta se on tuotu nykypäivään ja digiaikaan toimivasti. Alkuperäisen elokuvan lautapeli on edelleen mukana, mutta se päivittyy konsolipeliksi ajan vaatimusten mukaisesti. Uuden ja vanhan elokuvan juonella ei hirveästi yhtäläisyyksiä ole muuta kuin, että peliin tempaudutaan ja sieltä pois päästäkseen se on läpäistävä.

Vauhtia, huumoria, toimintaa, romantiikkaa. Mitäpä sitä enempää tällaiselta popcorn-leffalta voisi vaatia.

Erittäin positiivinen yllätys!

oikeinhyva

Aina eturivissä arvio: VALLAN MAINIO